Miként tegye a költöztetést könnyebbé a gyerekek számára?

Miként tegye a költöztetést könnyebbé a gyerekek számára?

Költözködés gyerekekkel

Gyerekekkel költözni nehezebb, mint egyedül. Készüljön fel a költöztetésre és arról is bizonyosodjon meg, hogy gyermeke nem fogja rosszul viselni. Alábbiakban talál néhány hasznos tanácsot, melyek segítségével minél zökkenő mentesebbé teheti gyermeke számára a költöztetést. Tegye a költözést egy izgalmas és élvezetes élménnyé.

  • Költöztetés előtt

Minél korábban beszéljen gyermekeivel a költöztetésről, így csökkentve annak lehetőségét, hogy mérgesek legyenek Önre. A gyerekeknek időre van szükségük, hogy elfogadják a költözést.

Vonja be gyermekeit a költöztetés megtervezésébe. Ez az egyik legjobb módja, hogy ne csak arra gondoljanak, hogy elhagyják a barátaikat vagy szorongjanak új iskolájuk miatt. A költöztetés egy családi esemény, tehát vonja be őket is. Háznézőbe is elviheti őket magával.

Válaszoljon a gyermekeiben felmerülő kérdésekre. Még ha esetleg nem is tud választ adni minden kérdésükre, legalább megismeri a költözéssel kapcsolatos érzéseiket.

Nézzék meg gyermekei is az új házat és környékét. 1-2 héttel a költöztetés előtt vigye el gyermekeit az új házba, a környékre. Így nem lesz számukra idegen, amikor megérkeznek új otthonukba.

  • Költöztetés után

Segítsen gyermekeinek a szoba díszítésében. Így gyorsabban megszokják új szobájukat.

Kísérje el gyermekeit az iskolába. Egy új iskola mindig nagy kihívás a gyerekeknek, ezért érdemes elkísérnie őket legalább az első néhány hétben.

Pihenjen, ha végzett a kicsomagolás nagy részével.

Amint kicsomagolta tárgyai nagy részét, menjenek el egy családi pihenésre. Ne csináljon mindent egyszerre.

Adjon időt gyermekeinek, hogy hozzászokjanak az új környezethez.

Végül, bátorítsa gyermekeit, hogy cseréljenek címet új barátaikkal. Hívják fel, vagy írjanak rokonaiknak, barátaiknak új otthonukról.

HerkulesTrans költöztetés 1999-2019 © Minden jog fenntartva.