Költözés, költözési tanácsok

Amit az állatok költöztetéséről tudni érdemes

Amit az állatok költöztetéséről tudni érdemes. Az állatszállítás fontos része a költöztetésnek és mi tisztában vagyunk vele, hogy kedvence kényelme és biztonsága a legfontosabb.

Költöztetési Lista

Költöztetési Lista. 4 héttel a költöztetés előtt mérje fel a költöztetés nagyságát! 3 héttel a költöztetés előtt tájékoztassa a postát és a bankot az új címről! ezdje el becsomagolni az ágyneműit, műanyag ételtárolóit stb.

Miként óvjuk a ránk bízott értékeket a költöztetéskor?

Miként óvjuk a ránk bízott értékeket a költöztetéskor? Tisztában vagyunk vele, hogy tárgyai biztonsága nagyon fontos Önnek. De mit teszünk ezért mi költöztetők, hogy megvédjük értékeit?

Teendők a költöztetés előtt

Teendők a költöztetés előtt. Sok teendő vár Önre a költöztetés előtt. A költöztetés mindig stresszel jár. Ezért azt javasoljuk, készítsen egy listát, mely tartalmazza a legfontosabb teendőket, hogy biztosan sikeres legyen a költöztetés.

Miként tegye a költöztetést könnyebbé a gyerekek számára?

Miként tegye a költöztetést könnyebbé a gyerekek számára? Gyerekekkel költözni nehezebb, mint egyedül. Készüljön fel a költöztetésre és arról is bizonyosodjon meg, hogy gyermeke nem fogja rosszul viselni.

Óvatosan csomagoljon

Óvatosan csomagoljon. Ha nem kér segítséget a költöztetőtől a dobozolásban, feltétlenül szánjon időt arra, hogy óvatosan csomagolja be azokat a tárgyakat, melyek különleges csomagolást és bánásmódot igényelnek.

Miként teheti kicsit könnyebbé a költöztetést?

Miként teheti kicsit könnyebbé a költöztetést? Egy jó és megfelelő költöztető cég kiválasztása gyakran nagyon nehéz és sok idegeskedéssel jár. És ha már kiválasztotta azt a tökéletes költöztetőt, mely megfelel az igényeinek, akkor is még sok munka áll Ön előtt.

Hogyan válasszuk ki a szakértő költöztetőt?

Hogyan válasszuk ki a szakértő költöztetőt? Nem könnyű kiválasztani a legjobb költöztetőt. A költöztető ipar nagyon összetett, ezért ahhoz, hogy szakszerű költöztetést kapjon, mindenképpen érdemes átolvasnia a visszajelzéseket.

A referencia a biztosítéka a tökéletes költöztetőnek

A referencia a biztosítéka a tökéletes költöztetőnek. A megfelelő budapesti költöztető cég kiválasztásával csökkentheti a költözéssel járó stresszt. Bármilyen céget is keres, különböző fórumokon akár hasznos információkat találhat róluk.

Olcsó költöztetők, Olcsó költöztetőt keres Budapesten, akinek jó a hírneve?

Olcsó költöztetőt keres Budapesten, akinek jó a hírneve? Szinte az összes költöztető cég Budapesten költségkímélő költöztetési lehetőségeket ajánl ügyfeleinek. De ez nem jelenti azt, hogy azonnal le kell csapnia a legolcsóbb ajánlatra.

Miként számoljuk ki a költöztetés költségeit?

Miként számoljuk ki a költöztetés költségeit? Hogyan válasszunk megbízható költöztetőt? Mennyibe fog kerülni? Hogyan lehet a legjobban összehasonlítani a költöztetési költségeket?

Milyen csomagoló eszközökre van szükségünk a költöztetéskor?

Milyen csomagoló eszközökre van szükségünk a költöztetéskor? A sikeres költöztetés elengedhetetlen tartozéka a megfelelő csomagoló eszközök kiválasztása. Tárgyai megfelelő csomagolásához sok dobozra és eszközre van szüksége.

Költöztetés utáni teendők, Költöztetés utáni tippek

Költöztetés utáni teendők/Költöztetés utáni tippek. A költöztetés akár egy nagyon stresszes élmény is lehet, de mindig ott rejlik benne egy új kezdet lehetősége. Ezért szükséges jól felkészültnek és szervezettnek lenn

Hogyan válasszunk költöztetőt?

Hogyan válasszunk költöztetőt? Fontos! Ellenőrizze le a költöztető céget mielőtt megállapodnának. Itt van néhány kérdés, melyet nem árt, ha feltesz a költöztetőknek.

Költözés gyerekekkel?

Költözés gyerekekkel? Ha lehetséges vonja be kisfiát/kislányát a költöztetés minden mozzanatába. Vigyék magukkal, amikor a szóba jöhető otthonokat nézegetik és éreztessék velük, hogy ők is részesei a döntéshozatalnak.

Néhány szó a háziállatokról a költöztetések idejére

Néhány szó a háziállatokról a költöztetések idejére. Bár a legtöbb háziállat kedveli az új élményeket, egy költöztetés nekik is stresszel jár. Új illatok, új szomszédok, új kert!

Csomagolási tippek a költöztetések hatékonyságához

Csomagolási tippek a költöztetések hatékonyságához. Otthonában mindenki felhalmoz olyan feleslegessé vált holmikat, amire már nincs is szüksége; nézzen át mindent, és amit már nem használ, dobja ki, ajándékozza el vagy hirdesse meg az Interneten, pénzt is kereshet és közben még szórakozik is!

Hogy elkerüljük a költözés előtti kapkodást és káoszt, érdemes egy beütemezett terv szerint rendezni ügyeinket.

A költözés előtt:

 • Egy hónappal célszerű a lakcímváltozást bejelenteni a következő helyeken: önkormányzat, APEH, TB, háziorvos, bank, biztosító társaság, iskola vagy óvoda
 • 2-3 héttel rendezze utolsó számláit, valamint jelentse lakcímváltozását a következő szolgáltatóknál: víz, villany, gáz, telefon, internet, kábel TV
 • 1-2 héttel válassza ki az igényeinek megfelelő költöztetőt.

Amennyiben a csomagolást Önök végzik, szükségszerű, hogy a doboz telepakolva legyen, ahhoz hogy a dobozok egymásra rakása esetén az alsó doboz és annak tartalma ne roppanjon meg. Törékeny tárgyakat külön-külön minél több papír felhasználásával célszerű csomagolni, és a dobozt jelölni valamint elkülöníteni. Nehéz tárgyak (pl. könyvek, dossziék) bedobozolásához használjon mindig kisebb méretű dobozokat. Érdemes minden dobozt felcímkézni és ráírni annak tartalmát, ez nagyban megkönnyíti az új helyen a megfelelő helységbe való elhelyezést és a majdani kipakolást.

A Herkules-Trans által biztosított dobozok és méreteik (cm):

Költözés, költözési tanácsok: dobozolás
 • 40 x 40 x 40 - könyveknek, dossziéknak
 • 60 x 40 x 40 - ruhaneműknek, törékeny tárgyaknak, edényeknek
 • 62 x 55 x 137 - ruhaakasztó rúddal vállfás ruháknak
 • 62 x 55 x 100 - ruhaakasztó rúddal vállfás ruháknak
 • 80 x 60 x 60 - ágyneműknek, párnáknak, könnyű holmiknak.

A költözést megelőző napon:

 • különítsék el a törékeny tárgyakat tartalmazó dobozokat
 • próbáljon helyet foglalni lehetőleg minél közelebb a ház bejáratához
 • lift igénybevétele esetén kérjen hozzájárulást a zavartalan használathoz a házmestertől vagy az iroda üzemeltetőjétől
 • mellőzze a virágok öntözését
 • húzza ki a konnektorból az elektrotechnikai eszközöket (TV, hifi, stb.).

A költözés napján vezesse körbe a költöztetőket, részletezze igényeit/kéréseit, és hívja fel figyelmüket az esetleges problémás ingóságok tulajdonságaira (pl. sérült bútorok, lógó asztalláb, repedt tükör, stb.), ahhoz hogy a legkörültekintőbben tudják előkészíteni és lebonyolítani a költözést.

Amennyiben a Herkules-Trans költöztető cégre bízza a költözést, biztosíthatjuk, hogy ingóságai jó kezekben lesznek és stresszmentes költözésben részesül.

HerkulesTrans költöztetés 1999-2019 © Minden jog fenntartva.