Költözés gyerekekkel?

Költözés gyerekekkel?

Ha lehetséges vonja be kisfiát/kislányát a költöztetés minden mozzanatába. Vigyék magukkal, amikor a szóba jöhető otthonokat nézegetik és éreztessék velük, hogy ők is részesei a döntéshozatalnak.

Nyíltan és őszintén beszéljenek velük arról, hogy mi történik. Magyarázzák el, hogy új otthonba költöznek, ahol új szobájuk lesz, és új barátságokat köthetnek új óvodájukban/iskolájukban.

Ne lepődjön meg, hogy az óvodát most kezdő gyermek tele van aggodalmakkal, mivel ebben az időszakban tapasztalja meg, hogy hogyan birkózzon meg az anyáról és apáról való leválás aggodalmával és legyen önállóbb. A költöztetés ebben a korban okozhat egy kisebb szorongást, de ez csökkenthető, ha elmondja, mi történik és a pozitívumokat is megpróbálja tudomására hozni.

Minden kisgyermek sokkal többet ért, mint amennyit kommunikál. Bátorítsa, hogy köszönjön el a barátaitól, kérje el telefonszámukat, stb.

Érthetően magyarázza el gyermekeinek a költözés okait. Az idősebb gyerekeket vonja be a költöztetésbe, bízza meg őket kisebb feladatokkal – például csomagolják be játékaikat vagy könyveiket.

A költöztetés után minél hamarabb próbálja meg bevonni őket néhány iskola utáni tevékenységbe, ezzel is elősegítve új barátságok kialakulását. Az igazat megvallva, minél idősebb a gyermek, annál nehezebb a költözés, mivel számukra a kortársak fontosabbak. Tartsa rajtuk a szemét a költöztetés után is és próbáljon velük minél többet kommunikálni.

HerkulesTrans költöztetés 1999-2019 © Minden jog fenntartva.